Avbryta tidsbegränsad anställning i förtid - går det?

2006-07-28 i Övrigt
FRÅGA
Hej! Jag har för tillfället ett vikariat för en person som är föräldraledig, alltså en tidbegränsad anställning. Jag har nu fått möjlighet att få ett annat jobb av en annan arbetgivare men har fortfarande fem månader kvar på mitt vikariat. Kan jag på något sätt säga upp mig från vikariatet? Vad riskerar jag för straff om jag väljer att ta det nya jobbet trots att min nuvarande arbetsgivare motsätter sig detta?
SVAR
Hej!

Eftersom ni skrivit ett kontrakt på hur lång tid du skall jobba hos din arbetsgivare skall detta kontrakt följas. Om du väljer att sluta där trots att din arbetsgivare motsätter sig detta kan en eventuell påföljd bli att du får betala ett skadestånd till din arbetsgivare. Tyärr kan jag inte ge dig ett utförligt svar på din fråga då påföljder mm troligtvis regleras genom ditt anställningsavtal eller det kollektivavtal till vilket du är bunden. Det finns ingen uttrycklig reglering i lag om din situation.

MvhFredrik Jorstadius
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1942)
2021-09-22 Finns det förbud mot att anställa personer som begått sexualbrott mot barn?
2021-09-22 Får jag arbeta mer än 40 timmar per vecka om jag har två arbeten?
2021-09-19 Könsbaserad rekryteringspolicy laglig?
2021-09-18 Företrädesrätt till anställning med högre sysselsättningsgrad

Alla besvarade frågor (95785)