Rätt till uppsägning

2006-10-25 i Övrigt
FRÅGA
Hej, Jag har varit anställd som undersköterska på ett Hospice sedan 02 och har varit fastanställd sedan 04. Förra året (05) i september fick jag tjänstledigt för studier. Tjänstledigheten övergick i friår mellan mars 06-februari 07. Min chef säger nu att hon vill ha besked om hur jag vill ha det när friåret löper ut: Ska jag komma tillbaka till jobbet? Om jag vill fortsätta läsa säger hon att jag får säga upp mig. Kan hon göra så?
SVAR
Jag vet inte om jag har uppfattat din fråga helt rätt men din arbetsgivare får självklart inte säga upp dig (eller kräva att du säger upp dig) för att du fortsätter att studera samtidigt som du jobbar. När friåret löper ut är du skyldig att återgå till ditt arbete. Enda anledningen du inte skulle vara skyldig att göra det skulle vara om du kommit överens med din chef om att du inte behöver komma tillbaka. På din fråga verkar det dock som om tjänsteledigheten tog slut i och med att friåret började. Har ni dock kommit överens om att du ska få vara tjänsteledig även efter friåret behöver du inte börja jobba, men då måste du ju självklart även kunna bevisa att ni kommit överens om detta. Går du inte tillbaka till jobbet även fast du måste så har din arbetsgivare rätt att avskeda dig.

Lycka till!

Raoul Mehta
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1942)
2021-09-22 Finns det förbud mot att anställa personer som begått sexualbrott mot barn?
2021-09-22 Får jag arbeta mer än 40 timmar per vecka om jag har två arbeten?
2021-09-19 Könsbaserad rekryteringspolicy laglig?
2021-09-18 Företrädesrätt till anställning med högre sysselsättningsgrad

Alla besvarade frågor (95785)