Skattepliktig förvärvsinkomst i utlandet

2007-01-05 i SKATTERÄTT
FRÅGA
Jag har jobbat i republiken Korea i flera år och betalt skatt i Korea. Kommer nu att flytta tillbaks till Sverige. Jag har varit anstäld av ett Koreanskt företag. Har under denna tid även haft en bostad i Sverige. Så min fråga är, behöver jag betala skatt i Sverige på inkomst från Korea? Jag har inte vistats i Sverige under denna tid, har levt och verkat i Korea.
SVAR
Du behöver inte betala skatt för den inkomst du haft i Korea och skattat för där, däremot brukar man ange inkomst och skatt under det aktuella deklarationsåret. Det faktum att du har haft kvar din bostad i Sverige förändrar inte detta.
Om du däremot har hyrt ut din bostad under tiden du varit borta och haft en inkomst som följd så kan du vara skattskyldig för den inkomsten, detta beror på om du förtfarande anses stadigvarande bosatt i Sverige och hur eventuella dubbelbeskattningsavtal med Korea ser ut. Skulle detta vara fallet så rekommenderar jag att du kontaktar skattemyndigheten för ett mer detaljerat svar utifrån aktuella avtal.
Mvh
Ida Forss
Fick du svar på din fråga?
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (542)
2020-11-03 Beskattning vid försäljning av personliga tillgångar
2020-10-25 Beskattning av skadestånd
2020-10-14 Beställning av tobak via nätet
2020-09-29 Hur betala skatt på mark i Polen, Lodz?

Alla besvarade frågor (86926)