Tid för indrivning av skuld

2009-07-27 i EKONOMI
FRÅGA
Jag undrar hur läng jag måste vänta på en överklagan ? jag har gjort på en skuld. Har överklagat en skuld som jag inte vet vad den avser. Har begärt att få deras fodran styk från dom. så jag kan se vad den avser. Har väntat i över 6 mån har inte kommet något svar från dom än. Vad säger lagen finns det något tids rymd, inom vilken tid dom måste svar på en sådan til mig för att skulden skall vara aktiell för indrivning, kan dom vänta hur läng som helst. tack på förhand
SVAR
Hej!
Tyvärr har borgenären till din skuld tio år på sig att kräva ut den fordran han har gentemot dig eventuellt tre år beroende på om det är ett näringsidkar – konsument förhållande eller ej, se 2 § PreskL. Denna tid förlängs även när de påminner dig om denna skuld eller att du på något sätt erkänner att fordran existerar 5§ PreskL.
Dock kan det faktum att de inte styrker sin fordran och du inte vet vad den avser peka på att det är en falsk fordran som något företag skickar ut i hopp om att du inte skall ifrågasätta, utan bara betala för att slippa krångel.

Preskriptionslagen (1981:130), Preskl hittar du här

Mvh

Dennis Carlsson
Fick du svar på din fråga?
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (232)
2018-05-20 Ena låntagaren vägrar betala sin del av skulden
2018-04-30 Vad händer med våra konton om någon av oss avlider?
2018-04-28 Sälja villan till ett av barnen
2018-04-26 Faktura utan föregående avtal

Alla besvarade frågor (54459)