Rätt att återgå till samma arbete efter föräldraledighet

2006-07-28 i Övrigt
FRÅGA
Hej! Efter min mammaledighet säger min arbetsgivare att mitt jobb inte finns kvar! Detta trots ett befintligt arbets intyg! De vill inte ta tillbaka mig, Och deras skäl Är: de vill inte splittra det goda gäng som nu arbetar(!?) utan isåfall sätta mig på annat arbete, som cafebiträde!? Är servitris egentligen och detta står på anst.beviset! Måste jag godta detta eller kan jag kräva avgångsvederlag! Och sedan säga upp mig själv? TAck på förhand/Camilla
SVAR
Hej Camilla!
Som regel gäller att en arbetsgivare ej får ge en anställd försämrade arbetsvillkor pga att den anställda varit föräldraledig. Bestämmelser kring detta finns i föräldraledighetslagen. Se här
From 1 juli i år finns möjlighet att göra en anmälan till jämo om man anser sig orättvist behandlad. Gå in på http://www.jamombud.se för att läsa mer. Där kan du även göra en anmälan. Lycka till!
Magdalena Åhlberg
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1942)
2021-09-22 Finns det förbud mot att anställa personer som begått sexualbrott mot barn?
2021-09-22 Får jag arbeta mer än 40 timmar per vecka om jag har två arbeten?
2021-09-19 Könsbaserad rekryteringspolicy laglig?
2021-09-18 Företrädesrätt till anställning med högre sysselsättningsgrad

Alla besvarade frågor (95785)