Om sambo ej flyttar ut enligt överenskommelse?

2021-07-30 i FAMILJERÄTT
FRÅGA
HEJ jag och min sambo har bestemt att separera hon har fått flytta in i en av mina lägenhteter då i samma hussom jag bor i .hon smsar till mig att hon flyttar slutet av agusti?? hon betalar ingen månadshyra vad skall jag göra om hon inte flyttar????
SVAR

Hej, tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Jag hade gett dig rådet att prata med henne för att se om ni är oense om saken, om hon tänkt lämna i augusti och det är okej för dig så finns det ingen konflikt. Oavsett om det visar sig att ni är överens eller inte hade jag gett dig rådet att du skriftligt skickar till henne på sms eller i pappersformat att ni kommit överens om hon ska ha flyttat ut till ett visst datum som du anger.

Ni har ju inget hyresförhållande mellan er så det finns ingen uppsägningstid utan äger du lägenheten hon bor i och ingen lägenhet förvärvades för er gemensamma användning, så den utgör samboegendom, kan du be henne lämna lägenheten när du vill. Skulle hon inte flytta ut som överenskommet och ej gör det efter tillsägelse så får du i sista hand tillkalla polis för avlägsna henne från platsen men förhoppningsvis kommer ni inte dit.

Hoppas detta var svar på din fråga!

Med vänlig hälsning

Jessica Sarhede
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (3650)
2021-09-18 Samtycke krävs om make vill sälja sommarstuga
2021-09-11 Inneboende eller sambo
2021-08-31 Avsäga släktskap
2021-08-30 Om sambo ej vill lämna fastigheten

Alla besvarade frågor (95868)