Vad får du som rådgivare?

Som Lawlinerådgivare ger du allmänheten rådgivning via Lawlines webbtjänst. Rådgivningen ger dig möjlighet att bygga upp en bred praktisk allmänkunskap inom de flesta rättsområden eller välja just ditt specialområde från de ca tusen ärenden som kommer in till Lawline varje månad.

När du skaffat erfarenhet genom vår rådgivning kan du gå vidare och bli avlönad telefonrådgivare eller ingå i vårt team som arbetar med att ge rådgivning mot våra betalande kunder genom tjänsterna Lawline Premium och Lawline Express.

Som rådgivare erbjuds du även exklusiva jobberbjudande från populära arbetsgivare, i form av bland annat extraarbete, sommarjobb ,traineeplatser och heltidsanställningar.

Utöver exklusiva event tillsammans med våra samarbetspartners där du får unik inblick i arbetslivet och värdefulla kontakter erbjuder vi roliga arrangemang som middagar och barbesök, där du får möjlighet att knyta kontakter och umgås med andra Lawlinerådgivare.

För att bli Lawlinerådgivare krävs goda akademiska meriter, men framför allt att du är intresserad och har god förmåga i att omsätta dina kunskaper i praktik. Du kan söka när du läst minst ett år på något av Sveriges juristprogram. Att vara rådgivare är givetvis kostnadsfritt.

Välkommen med din ansökan!Vad säger våra medlemmar

  • "Lawline har fungerat som ett komplement till utbildningen där jag kan välja att besvara frågor inom det rättsområde jag läser för tillfället eller är särskilt intresserad av. Sedan några månader tillbaka arbetar jag extra som telefonrådgivare, där jag även muntligen tränas i att ge juridisk rådgivning och samtidigt dra in juridiska uppdrag till våra samarbetsbyråer."

    Josefine Högsander, stockholms universitet
  • "Som Lawlinemedlem får jag fantastiska kontakter med både andra Lawlinemedlemmar och arbetsgivare. Jag har exempelvis fått förmånen att genom Lawlines bemanningstjänst bli rekryterad till min drömarbetsgivare Åklagarmyndigheten. Jag arbetar nu extra som beredningsjurist på Riksåklagarens kansli inom IT- och straffrätt."

    Tobias Lindblom, Uppsala universitet
  • "Under min tid i Lawline har jag framför allt uppskattat att löpande få praktisk juridisk erfarenhet och att samtidigt göra skillnad för människor och företag som befinner sig i utsatta situationer. Samtidigt är det otroligt roligt och man lär sig saker som inte lärs ut i skolan. Genom Lawline arbetar jag även extra på företaget Moretime inom juridik och försäljning."

    Johannes Spansk, Stockholms universitet
Bli Lawlinemedlem

1 Du ansöker här och väljer samtidigt ett användarnamn.

2 Du får ett e-mail med en länk. Detta för att bekräfta att din e-mail är korrekt.

3 Du kompletterar din ansökan med vidare information och laddar upp exempelvis ditt cv.

4 Du besvarar två testfrågor som liknar de frågor som ställs av allmänheten på Lawline.se.

5 Din ansökan inklusive dina två testfrågor bedöms av projektledningen.

6 En projektledare genomför en intervju med dig

7 Du blir antagen till Lawline.
Mentorskap
Genom vårt mentorskaps-program kan du anmäla dig och få en en egen mentor som är verksam jurist inom det område du vill fördjupa dig i.
LÄS VIDARE >>