Timanställds rätt att avboka arbetspass

2006-10-16 i Övrigt
FRÅGA
Arbetar som timanställd barnmoska på Akademiska Uppsala . Undrar, ifall jag bokat ett pass för två veckor sedan och ringer tre dagar innan och säger att jag inte kan så hävdar chefen att jag inte har rätt att avboka. Jag hävdade att jag kan avboka som timanställd. Vem har rätt? Hälsningar Cecilia
SVAR
Hej!

Som timsanställd enligt LAS se http://www.doman.com, har Du ingen omedelbar rätt att arbeta men inte heller någon skyldighet. Det betyder att Du kan tacka nej till arbetspass som erbjuds och att det inte föreligger någon arbetplikt för dessa.

Annorlunda är det i i Ditt fall då Du redan bokat upp dig för ett antal arbetspass. Du har alltså åtagit dig att arbeta ett visst antal timmar och har därmed ingen rätt att avboka dessa med hänvisning till att Du är timanställd och inte har någon skyldighet att arbeta.

När Du väl åtagit Dig att arbeta är Du med andra ord bunden till dessa timmar enligt avtalsrättsliga regler, se 1 kap 1§ Avtalslagen http://www.doman.com.

I fall situationen skulle uppkomma igen skulle jag råda Dig att försöka hitta någon kollega som du eventuellt kan byta timmar med.
Ellen Sederholm
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1942)
2021-09-22 Finns det förbud mot att anställa personer som begått sexualbrott mot barn?
2021-09-22 Får jag arbeta mer än 40 timmar per vecka om jag har två arbeten?
2021-09-19 Könsbaserad rekryteringspolicy laglig?
2021-09-18 Företrädesrätt till anställning med högre sysselsättningsgrad

Alla besvarade frågor (95785)