Bedrägeri och avtalsbrott

jag har hyrt ut min bostadsrätt veckovis genom ett bolag som driver anläggningn. bolaget vr i rekontruktion vid uthyrningstillfället och har tagit mot pengar från gästen, men vägrr betala mig, trots flera påminnelser. jag anser att det är bedägeri, och har dokumenterat allt via mejl o teleon. all jag polisanmäla ?

Lawline svarar

Hej och tack för din fråga, Om de som hyr din lägenhet avsåg att lura dig när ni avtalade om uthyrningen, och visste redan då att de inte tänkte betala dig enligt vad ni kommit överens om, kan det vara frågan om bedrägeri. Och är det bedrägeri är det straffbart enligt 9 kap. 1 § brottsbalken, se https://lagen.nu/1962:700. Givetvis bör brott beivras, men om du ska polisanmäla är en fråga som du själv måste ta ställning till. Läs gärna mer på polisens hemsida, http://www.polisen.se/sv/ Om du bara vill ha betalt från bolaget för det du anser att de är skyldig dig enligt ert avtal, kan du vända dig till kronofogden och försöka få till stånd ett betalningsföreläggande. Hur du gör det kan du läsa här http://www.kronofogden.se/Ansokaombetalningsforelaggande.html. Mvh
Linus ÖrnulfRådgivare
Public question details image

Ställ en Expressfråga 1499 kr

Behöver du hjälp med att lösa en fråga gällande Straffrätt och Bedrägeri och annan oredlighet, 9 kap BrB? Vi kan hjälpa dig!

Ställ din fråga i formuläret nedan och få svar inom 72 timmar.

Betala medKlarna Logo
0 / 1500
swish logo